باز کردن منو اصلی

قانون تابعیت ایالات متحده آمریکا

نشان ایالات متحده
فیزیکدان آلبرت اینشتین در حال دریافت گواهی تابعیت آمریکا از قاضی فیلیپ فورمن در سال ۱۹۴۰.[۱]

اصل اول قانون اساسی ایالات متحده آمریکا قانون اساسی ایالات متحده آمریکا امکان ایجاد یک قاعده یکدست اعطای تابعیت را منحصراً به کنگره ایالات متحده آمریکا اعطا می‌کند.[۲] قانون مهاجرت و تابعیت ۱۹۵۲ الزامات قانونی کسب یا ترک تابعیت آمریکایی را مشخص می‌کند. این الزامات از زمان تصویب متمم چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا صریحتر شده‌اند و جدیدترین تغییرات به قانون موضوعه در ۲۰۰۱ به وسیله کنگره آمریکا داده شده است.

کسب تابعیتویرایش

راه‌های متعددی وجود دارد که فرد تابعیت ایالات متحده را یا هنگام تولد یا بعدتر در طول حیات کسب کند[۳][۴]

تولد در ایالات متحده[۳][۴]ویرایش

بند ۱ متمم چهاردهم قانون اساسی ایالات متحده آمریکا بیان می‌دارد "تمام کسانی که در ایالات متحده متولد شده‌اند یا تابعیت آن را دارا هستند،[۳][۴] و شامل قوانین قضایی آن می‌گردند، تبعه ایالات متحده[۳][۴] و ایالت محل اقامتشان محسوب می‌شوند."

تا کنون (در سال ۲۰۱۵) «ایالات متحده»[۳][۴]" تمام قلمروهای مسکون به جز ساموآی آمریکا و جزیره سواینسرا در بر می‌گیرد.

از طریق تولد در خارج از کشور از شهروندان ایالات متحدهویرایش

تولد در خارج از دو[۳][۴] شهروند ایالات متحدهویرایش

به یک کودک به طور خودکار شهروندی داده می‌شود اگر:

  1. والدینش هر دو هنگام تولد کودک شهروند ایالات متحده بوده باشند؛
  2. والدین متأهل بوده؛ و
  3. اقلاً یکی از والدین پیش از تولد کودک در ایالات متحده زندگی کرده باشد طبق INA 301(c) و INA 301(a)(3) , "و یکی از آنها اقامت داشته باشد."

مدت زمانی خاصی مشخص نشده است."

گواهی تولد شخص در خارج، در صورتی که در کنسولگری یا سفارت آمریکا به ثبت رسیده باشد گواهی شهروندی است.

تولد در خارج از ایالات متحده از یک شهروند ایالات متحدهویرایش

شخصی که پس در ۱۴ نوامبر ۱۹۸۶ یا پس از آن به دنیا آمده باشد شهروند آمریکاست اگر آنچه در پی می‌آید در مورد وی صدق کند:[۵]

  1. والدین او هنگام تولد او متأهل باشند
  2. یکی از والدین شخص مورد نظر در هنگام تولد او شهروند آمریکا باشد
  3. والد شهروند اقلاً پنج سال پیش از تولد کودک در آمریکا زندگی کرده باشد
  4. حداقل دو سال از این پنج سال پس از تولد ۱۴ سالگی والد شهروند بوده باشد

گواهی تولد شخص در خارج، در صورتی که در کنسولگری یا سفارت آمریکا به ثبت رسیده باشد گواهی شهروندی است.

فرزندخواندگیویرایش

لایحه شهروندی کودک سال ۲۰۰۰ ضمیمه لایحه مهاجرت و تابعیت شد تا برای کودکان متولد خارج خاصی از جمله کودکانی که از سوی شهروندان آمریکایی به فرزندخواندگی پذیرفته شده‌اند شهروندی آمریکا فراهم کند.[۶]

کسب تابعیتویرایش

 
یک قاضی در حال ادای سوگند شهروندان جدید، ۱۹۱۰

کسی که از یک شهروند آمریکا زاده نشده باشد می‌تواند از طریق فرایندی موسوم به کسب تابعیت شهروندی آمریکا بگیرد.

شرایط کسب تابعیتویرایش

برای کسب تابعیت ایالات متحده شخص باید هنگام تقاضا کردن اقلاً هیجده سال سن داشته باشد، مقیم دائم باشد، و در پنج سال پیش از تقاضا کردن وضعیت مقیم دائم قانونی آمریکا را داشته باشد (این لازمه به سه سال تقلیل می‌یابد در صورتی که آنها (آ) وضعیت اقامت دائمی قانونی را کسب کرده، (ب) با یک شهروند در سه سال گذشته ازدواج و زندگی کرده باشند و (ج) همسر در سال پیش از تقاضای کسب تابعیت شهروند آمریکا بوده باشد) آنها همچنین باید در ۶۰ ماه منتهی به تاریخ تقاضا اقلاً ۳۰ ماه در آمریکا بوده باشند. همچنین در صورتی که حین این ۶۰ ماه مقیم دائمی در یک بازه پیوسته ۶ ماهه یا طولانی‌تر در خارج از آمریکا بوده باشند واجد شرایط کسب تابعیت نخواهند بود (استثناهای مشخصی به دوره‌های پیوسته ۶ ماهه تا ۱ ساله قابل اعمال است) آنها باید «اشخاص دارای شخصیت اخلاقی نیکو» بوده و در امتحانی در خصوص تاریخ و حکومت آمریکا قبول شوند.[۷][۸]

جستارهای وابستهویرایش

منابعویرایش

  1. "An Albert Einstein Chronology". American Institute of Physics. Retrieved 2007-08-06.
  2. The relevant enumerated power reads: "To establish a uniform Rule of Naturalization..."
  3. ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ ۳٫۳ ۳٫۴ ۳٫۵ خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب <ref>‎ غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نام :0 وارد نشده‌است. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.).
  4. ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ ۴٫۳ ۴٫۴ ۴٫۵ خطای یادکرد: خطای یادکرد:برچسب <ref>‎ غیرمجاز؛ متنی برای یادکردهای با نام :1 وارد نشده‌است. (صفحهٔ راهنما را مطالعه کنید.).
  5. "Acquisition of U.S. Citizenship By a Child Born Abroad". U.S. Department of State. Archived from the original on 7 September 2015. Retrieved 3 December 2016.
  6. "Fact Sheet – Child Citizenship Act" (PDF). U.S. Department of justice.
  7. "Naturalization". U.S.Citizenship and Immigration Services. Retrieved 2007-10-01.
  8. "General Naturalization Requirements". U.S.Citizenship and Immigration Services. Retrieved 2013-09-25.